Device Enrollment Program

iCentre

Mit jelent az Apple DEP szolgáltatás?

Az Apple DEP (Device Enrollment Program) egy olyan szolgáltatás, amelyet az Apple kínál az üzleti felhasználóknak és oktatási intézményeknek a iOS és macOS eszközök (például iPhone, iPad, Mac) tömeges regisztrációjára és kezelésére. A DEP és egy MDM rendszer segítségével az IT-adminisztrátorok könnyen és hatékonyan regisztrálhatják, konfigurálhatják és kezelhetik az Apple eszközöket az adott szervezeten belül.

Miben segíti az iskolák és vállalatok IT üzemeltetését az Apple DEP szolgáltatása?

Az Apple Device Enrollment Program (DEP) jelentős segítséget nyújthat az oktatási intézmények és a vállalatok IT üzemeltetésében. Íme néhány mód, ahogy a DEP ebben segíthet:

1. Gyors és egyszerű eszközregisztráció:
A DEP lehetővé teszi az eszközök gyors és egyszerű regisztrációját az Apple School Manager vagy az Apple Business Manager fiókján keresztül. Az eszközök regisztrálásakor automatikusan hozzárendelhetők előre definiált konfigurációk és beállítások.
2. Felügyelt konfigurációkezelés:
A DEP segítségével az IT-adminisztrátorok megakadályozhatják, hogy a felhasználók megkerüljék vagy módosítsák a vállalati konfigurációkat. Ez biztosítja a szigorú irányítást az eszközök felett.
3. Gyors telepítés és frissítés:
Az új eszközök gyorsan telepíthetők az előre definiált konfigurációkkal, illetve a későbbiekben gyorsan és egyszerűen frissíthetők az távolról is.

Összességében a DEP segíti az IT folyamatokat azáltal, hogy egyszerűsíti az eszközök regisztrációját, konfigurációját és kezelését, így az oktatási intézmények és a vállalatok hatékonyabban tudják majd felügyelni és védeni Apple eszközeiket.
iCentre

Mit kell tegyek az Apple DEP regisztrációhoz?

A DEP használatának megkezdéséhez először be kell jelentkeznie az Apple Deployment Programs (ADP) szolgáltatásba. A vállalkozás nevében történő regisztrációhoz aláírási jogosultsággal kell rendelkezni, mivel az ADP-n belül minden egyes programhoz való hozzáférés feltételeinek elfogadásáért Ön lesz felelős. Illetve lehetősége lesz további rendszergazdák beállítására is.

 

 

1. lépés: Hozzon létre egy fiókot.

 

A regisztrálási folyamat megkezdéséhez látogasson el a https://business.apple.com vagy a https://school.apple.com webhelyre, és hozza létre fiókját. A regisztrációhoz meg kell adnia egy, a vállalkozásához kapcsolódó e-mail címet (domain-nel rendelkező e-mail cím). Az olyan fogyasztói e-mail címeket, mint a Gmail vagy a Yahoo Mail, nem fogadjuk el. Ezt a megadott e-mail címet kell majd használnia az ADP Apple ID létrehozásához, amelyre a DEP-be való bejelentkezés előtt lesz szükség.

 

 

Fontos információk a meglévő Volume Purchase Program (VPP) és Apple Deployment Program (ADP) fiókokról:

Ha már regisztrálta vállalkozását a VPP-be, akkor azt a programügynöki fiókot használhatja a DEP-be való regisztrációhoz. Ez az ügynökfiók az Apple Business Manager és az Apple School Manager meglévő Apple ID-jének minősül, így nem kell újat létrehoznia.

 

 

2. lépés: Engedélyezze a kétlépcsős ellenőrzést.

 

Mielőtt folytatná a regisztrációs folyamatot, hitelesítenie kell az e-mail címét, és engedélyeznie kell a kétlépcsős ellenőrzést a https://appleid.apple.com oldalon keresztül. A kétlépcsős ellenőrzés engedélyezéséhez egyszerűen kövesse a weboldalon található utasításokat. Ezek után kapni fog egy helyreállítási kulcsot, amelyet érdemes biztonságos helyre elmenteni arra az esetre, ha elfelejtené a jelszavát, vagy elveszítené a hozzáférést a megbízható eszközökhöz. Végül pedig kapni fog egy e-mailt, amikor a kétlépcsős ellenőrzés engedélyezett státuszba kerül.

 

 

3. lépés: Fejezze be a regisztrációs folyamatot.

 

Ha már rendelkezik fiókkal és engedélyezte a kétlépcsős ellenőrzést, a következő adatok megadásával folytathatja a regisztrációt:

 

Kapcsolattartó: Adja meg egy olyan személy elérhetőségét, aki igazolni tudja, hogy Ön jogosult szervezetét a programba regisztrálni, és jogi felhatalmazással rendelkezik arra, hogy szervezete nevében aláírja és a DEP feltételeit elfogadja.

Ha Ön külső szolgáltatóként működik, akkor a szervezetnek, amellyel együtt dolgozik, meg kell kötnie ezt a megállapodást, majd hozzá kell adnia Önt mint rendszergazdát. Az engedélyezett eszközök tulajdonosának közvetlenül a programba kell regisztrálnia.

 

Üzleti információk: Adja meg a címadatait, beleértve az irányítószámot, valamint a vállalat érvényes D-U-N-S számát. A D-U-N-S számokat a Dun & Bradstreet (D&B) osztja ki a jogosult vállalkozásoknak, és azokat a D&B adatbázisban tartják nyilván. Kattintson ide egy meglévő D-U-N-S szám visszakereséséhez vagy egy új szám kérelmezéséhez.

Az Apple a D&B adatbázis segítségével ellenőrzi a programban részt vevőket. Ha az Ön által megadott adatok nem egyeznek meg a D&B-nél tárolt adatokkal, akkor az azonnal figyelmezteti Önt, hogy ellenőrizhesse és javíthassa az adatokat. Ha úgy érzi, hogy az Ön által megadott információk pontosak, kérjük, lépjen kapcsolatba a D&B-vel, hogy adatbázisának rekordjai naprakészek legyenek.

 

Apple Customer Number: Ha közvetlenül az Apple-től vásárol hardvert vagy szoftvert, akkor kap egy, a szervezetéhez rendelt ügyfélszámot. Ez a szám szükséges ahhoz, hogy a támogatott megrendeléseket és eszközöket a DEP-fiókjához kapcsolhassa. Ha nem tudja a számot, forduljon beszerzési ügyintézőjéhez vagy pénzügyi osztályához. Szervezete több Apple-ügyfélszámmal is rendelkezhet, amelyeket a regisztráció során vagy a DEP weboldalán adhat majd hozzá, miután megkapta a jóváhagyást.

 

DEP Reseller ID: Ha hardvert vagy szoftvert vásárol közvetlenül egy részt vevő Apple Authorized Reseller-től vagy szolgáltatótól, akkor meg kell adnia a viszonteladó DEP Reseller ID-jét. Ha nem tudja ezt a számot, forduljon a viszonteladójához. Ha több viszonteladótól vásárol, adja meg mindegyiknek a DEP Reseller ID-jét. A viszonteladó DEP Reseller ID azonosítójának megadása mellett azt is meg kell mondania viszonteladójának, hogy készülékvásárlásait jelentse be a DEP programba. A DEP Reseller ID megadása önmagában nem elegendő az eszközök DEP programba történő regisztrálásához.

 

DEP Reseller ID: ED89D50

 

Megjegyzés: Ha a szervezet közvetlenül az Apple-től és egy részt vevő Apple Authorized Reseller-től vagy szolgáltatótól vásárol, meg kell adnia az Apple Customer Number-t és a viszonteladó DEP Reseller ID-jét is, hogy ellenőrizze, hogy a szervezet jogosult-e a programra.

 

DEP Customer ID: A programba való regisztrációt követően Ön kap egy DEP Customer ID-t. Ha Apple eszközöket vásárol a programban részt vevő Apple Authorized Reseller-rk vagy szolgáltatók bármelyikétől, akkor ezt a számot kell megadnia a viszonteladónak vagy a szolgáltatónak, hogy az eszközvásárlásait bejegyezhesse a DEP-fiókjába.

 

Amikor elküldi a programra való regisztrációs űrlapot, az Apple átnézi a megadott információkat. A felülvizsgálati folyamat során előfordulhat, hogy Önt és az Önt ellenőrző kapcsolattartót telefonon vagy e-mailben megkeresik, és további információkat kérnek Öntől, mielőtt a regisztrációt jóváhagyják. Győződjön meg arról, hogy a levelezésszűrők engedélyezik az összes apple.com tartományból érkező levelet, és mielőbb válaszoljon a nem fogadott telefonhívásokra vagy e-mailekre, hogy a regisztrációs folyamat zökkenőmentesen haladhasson.

 

 

4. lépés: Fogadja el a feltételeket.

 

Ha vállalkozása jóváhagyásra került, kap egy e-mailt az Apple Business Manager-től vagy az Apple School Manager-től. A beiratkozási folyamat befejezése előtt el kell fogadnia a Rendszergazdai feltételekről szóló megállapodást.

 

 

DEP RESELLER ID: ED89D50

Lépjen kapcsolatba velünk még ma!
A kapcsolatfelvételt követően kollégánk 1 munkanapon belül megkeresi Önt további egyeztetés céljából.