ipados-blog-feature-image-desktop2.png ipados-blog-feature-image-mobile2.png
2024-09-16
·
4 perc olvasási idő

Megjelent az iPadOS 18!

Tetszett amit írtunk? Értékeld!

Az Apple júniusban mutatta be az iOS 18-at a Worldwide Developers Conference 2024 rendezvényen, és habár a nyilvános béta verziót már tesztelhettük, ma jelent meg hivatalosan is a támogatott iPhone modellekre. Az iPadOS 18 jelentős frissítésekkel és új funkciókkal érkezik, amelyek célja, hogy még hatékonyabbá és élvezetesebbé tegye az iPad használatát. Az új funkciók nemcsak a teljesítményt javítják, hanem számos új lehetőséget is kínálnak, hogy a mindennapi feladatokat könnyebben és gyorsabban végezhessük el. Nézzük meg részletesen, hogyan tehetik ezek az újdonságok még jobbá az iPad használatát.

Jegyzetek Alkalmazás: Hatékonyabb jegyzetelés

Az iPadOS 18 egyik legfontosabb újítása a Jegyzetek alkalmazás fejlesztése. Az új Smart Script funkció segítégével kézírásod az iPad szoftvere kiegyenlíti és kitisztázza. Ez a funkció különösen hasznos lehet, ha gyorsan kell rögzítened az ötleteidet, hiszen így jegyzeteid szebbek, rendezettebbek és olvashatóbb lesznek. Emellett az élő hangátírás lehetősége is elérhetővé válik (csak angol nyelven elérhető), ami automatikusan átalakítja a beszédet írott szöveggé, így nem kell lemaradnod semmiről egy értekezlet vagy előadás közben. Az új kiemelési stílusok és összecsukható szakaszok pedig még inkább személyre szabhatók, így a jegyzeteid rendezettebbek és áttekinthetőbbek lesznek.

Új Számológép: Több mint egy egyszerű kalkulátor

Az iPadOS 18 végre elhozza az iPadre a tudományos számológépet, amely előzményekkel és mértékegységváltóval is bővült. Mennyivel egyszerűbbé válik a tanulás és a szakmai munka, hiszen az Apple Pencil támogatásával kézzel is írhatsz matematikai kifejezéseket, sőt változókat is bevezethetsz, amelyek automatikusan számítódnak ki. Ha pedig kicseréled a változót, az egyenleted automatikusan újra számolódik. Ez a funkció különösen hasznos a diákok és szakemberek számára, akik gyakran használnak komplex matematikai műveleteket. Mindegy, hogy a legújabb M4 chipes iPad Prót használod, vagy a 10. generációs iPadet, az automatikus számolás az összes támogatott eszközön működik. 

Az iPadOS 18-ban elérhető matematikai kalkulátor

Fotók Alkalmazás: Minden kép a helyén

Az új Fotók alkalmazás jelentősen javítja a képek rendszerezését. Az automatikus kategorizálásnak köszönhetően a képeid mostantól témák szerint rendszereződnek, így könnyedén megtalálhatod a keresett fotót vagy videót. Az új Lapozó funkció lehetővé teszi, hogy gyorsan átnézd a fotóidat, mintha egy digitális albumot lapozgatnál. Ez az újítás különösen azoknak jön jól, akik sok képet készítenek, és gyorsan szeretnék megtalálni a legjobb felvételeket.

Safari: Gyorsabb és hatékonyabb böngészés

A Safari böngésző is jelentős fejlesztéseken esett át az iPadOS 18-ban. Az új Olvasó mód segítségével a legfontosabb tartalmakat kiemelve böngészheted a weboldalakat, így még könnyebben megtalálhatod a keresett információkat. A böngészés gyorsabb és zökkenőmentesebb lett, ami különösen azok számára hasznos, akik napi szinten használják az iPadet munkára vagy tanulásra.

Jelszavak App: Minden hitelesítő adatod egy helyen

Az iPadOS 18 Jelszavak appja megkönnyíti az életed, mivel biztonságosan tárolja az összes jelszavadat, ellenőrző kódodat és biztonsági értesítéseidet. Nem számít, melyik Apple eszközödet használod – iPhone, iPad, Mac, sőt, akár Windows PC – az összes jelszavad automatikusan szinkronizálódik. Az Automatikus kitöltés funkcióval pedig minden belépési adathoz könnyedén hozzáférhetsz, amit korábban mentettél a Jelszavak appban.

Személyre Szabás: Tedd egyedivé az iPadedet

Az iPadOS 18 nagyobb szabadságot ad a felhasználóknak az alkalmazások és widgetek elrendezésében. Mostantól szabadon átrendezheted az ikonokat, új stílusokat adhatsz hozzájuk, és akár zárolhatod vagy elrejtheted az appokat. Ezzel az újítással az iPad felülete teljesen testreszabhatóvá válik, így igazán a sajátoddá teheted.

Az iPadOS 18 számos olyan újdonságot hoz, amelyek nemcsak a felhasználói élményt javítják, hanem még inkább testreszabhatóvá és hatékonyabbá teszik az iPadet. Akár munkára, tanulásra vagy szórakozásra használod az iPadet, az új funkciók minden területen előnyösek lesznek. Frissíts és fedezd fel te is, hogyan könnyítheti meg az életedet az iPadOS 18!

Az iPadOS 18-ban testre szabható főképernyő

Gyors kérdések, rövid válaszok

Hogyan lehet testreszabni az iPad kezdőképernyőjét az iPadOS 18-ban?

Az iPadOS 18-ban szabadon átrendezheted az alkalmazásokat és widgeteket a kezdőképernyőn. Új ikonstílusokat választhatsz, és akár zárolhatod vagy elrejtheted az appokat, így a kezdőképernyőt teljesen a saját igényeidhez igazíthatod.

 

Hol találom a jelszavaim az iPadOS 18-ban?

A jelszavaidat az iPadOS 18-ban a Jelszavak alkalmazásban éred el.  A Jelszavak app biztonságosan tárolja a jelszavakat, az ellenőrző kódokat és a biztonsági értesítéseket.

 

Milyen újdonságok érkeznek a Freeform alkalmazásba az iPadOS 18-ban?

Az iPadOS 18-ban a Freeform alkalmazásban jelenetekkel rendszerezheted, megcímkézheted és átrendezheted a tartalmaidat, így szakaszról szakaszra haladva mutathatod be a tábládat. Az összefüggések ábrázolását megkönnyítendő Összekötheted az alakzatokat, képeket és gondolatokat.

 

El lehet rejteni appokat az iPadOS 18-ban?

Igen, az iPadOS 18-ban elrejtheted vagy zárolhatod az alkalmazásokat. Az appokban lévő információk máshol nem jelennek meg a rendszerben, így a keresésben és az értesítésekben sem, Könnyedén el is rejtheted az appokat, amik így egy rejtett, zárolt mappába kerülnek.

 

Hogyan működnek a Matematikai jegyzetek az iPadOS 18-on?

Az iPadOS 18-ban a Matematikai jegyzetek funkcióval kézzel írhatsz be matematikai kifejezéseket, amelyek automatikusan kiszámítódnak a beépített Számológép alkalmazás segítségével, így gyorsabban végezhetsz számításokat.

Az iPadOS 18 a következő iPad modellekkel kompatibilis.

iPad Pro (M4)

3. generációs vagy újabb
12,9 hüvelykes iPad Pro

1. generációs vagy újabb
11 hüvelykes iPad Pro

iPad Air (M2)

3. generációs vagy újabb iPad Air

7. generációs vagy újabb iPad

5. generációs vagy újabb iPad mini

Tetszett amit írtunk? Értékeld!