watchos-blog-feature-image-desktop2.png watchos-blog-feature-image-mobile2.png
2024-09-16
·
4 perc olvasási idő

Megjelent a WatchOS 11!

Tetszett amit írtunk? Értékeld!

Az Apple júniusban mutatta be az WatchOS 11-et a Worldwide Developers Conference 2024 rendezvényen, és habár a nyilvános béta verziót már tesztelhettük, ma jelent meg hivatalosan is a támogatott Apple Watch modellekre. A watchOS 11 operációs rendszere új funkciókkal és fejlesztésekkel érkezik, amelyek még inkább segítenek abban, hogy a mindennapjaid egészségesebbek, szervezettebbek és hatékonyabbak legyenek. Az új funkciók különösen hasznosak mindazok számára, akik rendszeresen sportolnak, figyelemmel kísérik egészségüket, vagy egyszerűen csak még inkább szeretnék kihasználni az Apple Watch adta lehetőségeket. Nézzük meg, hogyan könnyítheti meg az életedet a watchOS 11!

 

Tevékenységgyűrűk: Egyedi célok, rád szabva.

A watchOS 11 egyik legnagyobb újítása a Tevékenységgyűrűk továbbfejlesztése, amely mostantól lehetővé teszi, hogy naponta változtathasd a céljaidat. Képzeld el, hogy egy különösen fárasztó nap után nem érzed magad képesnek arra, hogy elérd a szokásos aktivitási célokat – mostantól egyszerűen beállíthatod a gyűrűk zárásának szüneteltetését. Ezzel a funkcióval a watchOS 11 figyelembe veszi a tested igényeit és rugalmasságot biztosít az aktivitási célok elérésében.

 

Ez a rugalmasság különösen hasznos lehet például egy hosszabb betegség vagy sérülés után, amikor fokozatosan szeretnél visszatérni a rendszeres mozgáshoz. A napi célok személyre szabása lehetővé teszi, hogy a saját tempódban haladj, anélkül, hogy nyomást éreznél a teljesítésre.

 

Edzésterhelés: Az atléták titkos fegyvere

Azok számára, akik komolyan veszik a sportot, az új Edzésterhelés funkció egy igazi áttörést jelent. Ez az eszköz segít nyomon követni, hogy milyen mértékben terhelted meg a testedet az edzések során, és figyelmeztet, ha túlzottan megterheled magad, vagy éppen arra ösztönöz, hogy tegyél bele még egy kicsit, ha a céljaid eléréséhez szükséges.

 

Például, ha maratonra készülsz, az Edzésterhelés figyeli, hogy a heti edzéseid megfelelően egyensúlyban vannak-e, és hogy tempó, a szintkülönbség és a pulzusszám szempontjából hogyan teljesítesz. Ezzel az információval elkerülheted a túledzést, és biztosíthatod, hogy a lehető legjobb formában érkezz a verseny napjára.

 

Vitális jelek: Egészséged teljes körű nyomon követése

A watchOS 11-ben bemutatkozó új Vitális jelek funkcióval részletes rálátást kaphatsz a napi egészségmutatóidra. Az Apple Watch mostantól nemcsak a pulzusodat, hanem az oxigénszintedet, a légzésedet és a testhőmérsékletedet is figyelemmel kíséri éjszaka, így egy átfogóbb képet nyújt a napi egészségi állapotodról.

 

Ha pedig több mérőszám bármikor is a tipikus tartományodon kívülre esik, az Apple Watch automatikusan értesítés küld, amely megjelöli a lehetséges közrejátszó okokat is.

 

Intelligens Pakli: Az Apple Watch új dimenziója

Az Intelligens pakli egy teljesen új funkció a watchOS 11-ben, amely lehetővé teszi, hogy a legfontosabb információk mindig egyetlen mozdulattal elérhetők legyenek. Ez a funkció automatikusan összeállít egy „paklit” a napodhoz leginkább kapcsolódó alkalmazásokból és értesítésekből, így egyetlen mozdulattal áttekintheted, mi következik a napodban.

 

Képzeld el, hogy épp egy hosszú munkanapra készülsz, és egyetlen húzással elérheted a következő megbeszélésedet, az időjárást, és a napi teendőid listáját. Az Intelligens pakli gondoskodik arról, hogy mindig naprakész legyél, és ne kelljen különböző alkalmazások között ugrálnod.

 

Helyzetjelentés: Megnyugtató funkció már a csuklódon is

A watchOS 11 egyik új funkciója, a Helyzetjelentés lehetővé teszi, hogy automatikusan értesítsd egy ismerősödet vagy szerettedet, amikor megérkezel az úti célodhoz. Az Üzenetek alkalmazásból egyszerűen beírhatod az úti célodat vagy az érkezési időpontot, és a Helyzetjelentés gondoskodik róla, hogy a kiválasztott személy időben értesüljön az érkezésedről.

 

Ez a funkció különösen hasznos lehet edzés közben is. Ha például sötétedés után indulsz futni, az Edzés alkalmazásból egyetlen mozdulattal egyszerre indíthatod el az edzést és a Helyzetjelentést, így biztos lehetsz benne, hogy szeretteid tudni fogják, hogy minden rendben van veled.

 

Fordító: Nyelvzseni a Csuklódon

A watchOS 11-el érkezik a Fordító alkalmazás is, amely egy valódi nyelvi asszisztens a csuklódon. Csak be kell írnod vagy bediktálnod egy mondatot, és azonnal megkapod a fordítást a 20 támogatott nyelv egyikén. Sőt, ha szükséges, a fordítást lassítva is lejátszhatod, hogy könnyebb legyen megérteni. És a legjobb rész? A Fordító alkalmazást iPhone nélkül is használhatod, ha előre letöltöd a szükséges nyelvet az órádra.

 

Az Intelligens pakli részeként is megtalálhatod a Fordító appot. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan hozzáférj a fordításokhoz, különösen, ha olyan helyre utazol, ahol más nyelvet beszélnek. Az Apple Watch intelligensen hozzáadja ezt a widgetet, ha érzékeli, hogy szükséged lehet rá, így mindig kéznél lesz a fordítás, amikor csak kell.

 

Gyors kérdések, rövid válaszok

Milyen új funkciókat kínál a watchOS 11 a sportolóknak?

A watchOS 11 új Edzésterhelés funkcióval segíti a sportolók teljesítményének nyomon követését és a túledzés elkerülését.

 

Hogyan használhatom a Fordító appot iPhone nélkül a watchOS 11-ben?

A Fordító appot iPhone nélkül is használhatod, ha előre letöltöd a szükséges nyelvet az Apple Watch-ra, így bárhol fordíthatsz.

 

Mik azok a Tevékenységgyűrűk, és hogyan módosíthatom a célokat a watchOS 11-ben?

A Tevékenységgyűrűk az aktivitási céljaid elérését segítik, és a watchOS 11-ben naponta módosíthatod vagy szüneteltetheted a célokat.

 

Milyen új funkciók segítik a napi egészségmonitorozást a watchOS 11-ben?

A Vitális jelek funkcióval részletesen nyomon követheted az egészségmutatóidat, és értesítéseket kapsz, ha bármelyik érték eltér a normálistól.

 

Milyen szoftverrel érkeznek az új Apple Watch modellek modellek?

Az Apple Watch SE 2024, az Apple Watch Series 10 és az Apple Watch Ultra 3 modellek már a WatchOS 11-es verzióval érkeznek, így azokat nem szükséges frissíteni. 

WatchOS 11 logo

A watchOS 11 kompatibilitási listája.

 

A watchOS 11 használatához legalább iOS 18‑as rendszerű
iPhone Xs vagy újabb iPhone, illetve a következő
Apple Watch-modellek egyike szükséges:



Apple Watch SE (2. generáció)

Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 9

Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra 2



Nem minden funkció érhető el mindegyik eszközön.

Tetszett amit írtunk? Értékeld!