airtag-nem-hagyja-hogy-elhagyd-desktop.png airtag-nem-hagyja-hogy-elhagyd-mobile.png
2024-08-28
·
5 perc olvasási idő

Apple AirTag, azaz hogyan ne veszítsd el személyes tárgyaid?

Tetszett amit írtunk? Értékeld!

Az Apple AirTag bemutatása

Mi az az AirTag?

Az Apple AirTagjei forradalmi lépést jelentenek a személyes tárgyak kezelésében, egy kompakt és hatékony megoldást kínálva a személyes tárgyaink nyomon követésére. Ezek a kis, kör alakú eszközök kulcsokhoz, táskákhoz vagy bármely más tárgyhoz csatolhatók, amelyek elvesztésétől tartunk. Az Apple kiterjedt Find My hálózatának használatával az AirTagek zökkenőmentes módon segítenek nyomon követni a vagyontárgyainkat az iOS eszközökön keresztül, biztosítva, hogy többé ne hagyjuk hátra kulcsaink, pénztárcánk vagy bármely más fontos tárgyunk.

Az AirTag-ek technológiája

Minden AirTag szívében egy U1 chip található, amely az Ultra Wideband (UWB) technológiát használja a pontos helymeghatározás érdekében. Ez a fejlett technológia lehetővé teszi az AirTageknek, hogy pozíciójukat közvetítsék a közelben lévő Apple ökoszisztémába tartozó eszközök felé, páratlan pontosságot kínálva a hagyományos Bluetooth nyomkövetési megoldásokhoz képest. Az Ultra Wideband térbeli tudatosságot biztosít, így az iPhone pontosan megtalálhatja az AirTag helyzetét, egyszerűvé és stresszmentessé téve az elhelyezett tárgyak keresését.

 

Az AirTageket az iOS kompatibilitás szem előtt tartásával tervezték, így zökkenőmentesen kapcsolódnak minden Apple eszközhöz. Bár az AirTag nem használható Android-eszközökkel, az AirTageket bármely más NFC-kompatibilis iPhone vagy akár Android-eszközök is olvashatják, ha elveszett módban vannak. Tehát ha valaki megtalálja a tárgyat, az illető könnyen az AirTag közelébe viheti a készülékét, hogy további részleteket tudjon meg a tárgy tulajdonosáról. Az AirTag egy URL-címet biztosít egy személyre szabott üzenettel, amelyet a Find My alkalmazás segítségével hozzá lehet adni a tárgykövetőhöz.

Az AirTag beállítása

Az AirTag aktiválása gyors és egyszerű folyamat. Amikor kicsomagolod az új AirTaged, a kezdeti beállításhoz meg kell húznod a fület az akkumulátor aktiválásához. Ezután csak helyezd az AirTaget iPhone-od közelébe, és egy párbeszédablak automatikusan megjelenik a képernyőn. Egyszerűen koppints a „Csatlakoztatás” gombra, válassz nevet az AirTag-nek és már kész is vagy. Az AirTag megjelenik a Find My alkalmazásban a ‘Tárgyak’ alatt, készen állva arra, hogy nyomon követhesd, amit hozzácsatolsz.

Az AirTag személyre szabása

Az AirTaget személyre szabhatod a Find My alkalmazásban. Nevezd el az AirTaget az alapján, hogy melyik személyes tárgyad szeretnéd követni, például „Kulcsok” vagy „Hátizsák.” Ez a lépés egyszerűsíti az alkalmazásban követett tárgyak azonosítását, és biztosítja, hogy gyorsan és könnyen megtaláld a szükséges tárgyat, amikor szükség van rá.

Az AirTag-ek használata

Tárgyak követése

Miután az AirTag beállításra került és egy tárgyhoz csatoltad, nyomon követheted annak helyzetét a Find My alkalmazáson keresztül. Az alkalmazás térképet jelenít meg, amely az AirTag utolsó ismert helyzetét mutatja, attól függően, hogy hol volt utoljára az iOS eszközeid vagy más Apple felhasználók hatótávjában, akik szintén engedélyezték a Find My hálózat használatát. Ez a széles körű, tömeges hálózat biztosítja, hogy még a távoli helyeken elveszett tárgyak is hatékonyan nyomon követhetők legyenek.

Hogyan tudom az AirTaget csatlakoztatni a személyes tárgyaimhoz?

Ha a kulcscsomódra szeretnél egy AirTaget tenni, szükséged lesz egy kulcstartós AirTag tokra. Pénztárcába behelyezheted akár tok nélkül is, ha pedig poggyászhoz, táskákhoz szeretnéd rögzíteni akkor egy pántos AirTag tokot érdemes vásárolnod. 

Precíziós keresés

Azok számára, akik kompatibilis iPhone-nal rendelkeznek, a Precíziós keresés funkció még egyszerűbbé teszi a tárgyak megtalálását. Ez a képesség az iPhone-okba épített Ultra Wideband chip technológiáját használja az eszközön, hogy hang-, tapintási és vizuális visszajelzés kombinációjával vezessen az AirTaghez, megmutatva az elveszett tárgyhoz vezető távolságot és irányt.

 

Az AirTag precíziós keresése pontosan mutatja a keresett tárgy helyzetét.
Forrás: Apple

Elveszett mód és mit tegyél, ha találsz egy AirTag-et?

Ha az AirTaged eltűnik, aktiválhatod rajta az Elveszett módot a Find My alkalmazásban. Ez lehetővé teszi, hogy megadj egy kapcsolattartó telefonszámot vagy e-mail címet, amely megjelenik annak, aki megtalálja az AirTaged. Ha te találsz egy AirTaget, egyszerűen csak koppints rá NFC-képes iPhone-oddal az eszköz fehér oldalára, hogy elérd a tulajdonos kapcsolattartási adatait, így te is vissza tudod adni azt.

Akkumulátor élettartama és karbantartás

Az AirTag-eket egy standard CR2032 gombelem működteti, amely könnyen beszerezhető és cserélhető. Az akkumulátor átlagos használat mellett több, mint egy évig kitart, és értesítést kapsz, amikor ideje cserélni. Az akkumulátor cseréje is egyszerű, csak le kell nyomni és elfordítani az AirTag hátsó részét, majd egyszerűen bepattintani egy új gombelemet.

Vízállóság és tartósság

Minden AirTag víz- és porálló, IP67 besorolással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy egy méterig akár 30 percig is vízálló, így elegendően tartós ahhoz, hogy ellenálljon a legtöbb időjárási körülménynek és napi baleseteknek.

Az adatvédelem jegyében készült

Az Apple az AirTageket az adatvédelem alapvető szempontjával tervezte. Semmilyen helyadat vagy helyadat-történet nincs fizikailag tárolva az eszközön, és a Find My hálózattal való kommunikáció végponttól végpontig titkosított, biztosítva, hogy csak a tulajdonos férhessen hozzá a helyadatokhoz.

A követés megakadályozására szolgáló funkciók

Az indokolatlan követés megakadályozása érdekében az AirTagek proaktív intézkedéseket alkalmaznak. Ha az iOS eszköze észleli, hogy egy ismeretlen AirTag veled mozog, figyelmeztet annak jelenlétére. Ez az anti-stalking funkció kritikus eleme annak biztosításának, hogy az AirTagek felelősségteljesen és etikusan legyenek használva.

Rövid kérdések, gyors válaszok

Hogyan állítsam be az AirTaget?

Kövesd az első beállítási utasításokat. Csak tartsd közel az AirTaget az iPhone-odhoz, és kövesd a képernyőn megjelenő lépéseket.

 

Mit tegyek, ha elveszítem az AirTaget? 

Aktiváld az Elveszett módot a Find My alkalmazásban, így ha megtalálják, könnyen visszakerülhet hozzád.

 

Használhatók az AirTagek háziállatok vagy emberek követésére?

Az AirTagek tárgyak követésére készültek, és az Apple nem javasolja emberek vagy háziállatok követésére. Háziállatok követésére a Tractive GPS nyomkövetőt javasoljuk. 

 

Hogyan cseréljem ki az elemet az AirTagen?

Nyisd ki az AirTag hátsó részét, cseréld ki a gombelemet, és tedd vissza a hátlapot.

 

Mely iPhone készülékekkel működik az AirTag precíziós keresése? 

Az AirTag precíziós keresése iPhone 11 vagy újabb modelleken érhető el, kivéve a második és harmadik generációs iPhone SE modelleket. 

Tetszett amit írtunk? Értékeld!