MacBook AirMacBook Air
Az új MacBook Air a legkönnyebben hordozható Mac. A MacBook Air mozgó alkatrész nélküli, flash memória alapú adattárolást, Multi-Touch trackpadet, egész napos munkát lehetővé tévő, nagy kapacitású akkumulátort, nagyfelbontású kijelzőt, Intel Core i5 processzort és Intel HD 5000 grafikus vezérlőt kínál. Mindezt egy alumíniumból készült unibody házban, amely könnyű, vékony, de elég erős ahhoz, hogy bírja a mindennapos megpróbáltatásokat. Akár otthon, a kanapén használjuk, akár az irodában vagy egy konferenciateremben, a MacBook Air a mozgékonyság mestere.

Kétféle méret
A MacBook Air kétféle méretben kapható: 11 hüvelykes és 13 hüvelykes képernyővel. Mindkét modell szabványos méretű billentyűzetet és óriási Multi-Touch trackpadet kínál, így a kényelem terén nem kell kompromisszumot kötni. A kis méret elképesztő könnyedséggel jár együtt:  a kisebbik MacBook Air csupán 1 kilogramm, de a 13-as modell is csak 1,3 kg.

Unibody alumínium ház
Az Air kivételes vékonyságát az egyetlen darabból megmunkált alumínium váz teszi lehetővé. Az új modellen már a kijelző is unibody keretben foglal helyet, ami a merev felépítés mellett gyönyörű külsőt ad a gépnek.


Nagy felbontású kijelző

A 11 hüvelykes MacBook Air képernyőfelbontása nagyobb, mint gondolnánk: 1366x768 képpont áll rendelkezésre, amin kényelmesen elférnek a dokumentumok és weboldalak. A 13 hüvelykes modell még nagyobb munkafelületet kínál: 1440x900 képpontja megegyezik a MacBook Pro 15" felbontásával!


Flash alapú adattároló
A hagyományos, forgó merevlemez helyett a MacBook Air beépített flash memóriamodulokon tárolja a fájlokat, akárcsak az iPad vagy az iPhone. Ez a megoldás megbízhatóbb és energiatakarékosabb, mivel nem tartalmaz mozgó alkatrészt, ráadásul kétszer olyan gyors, mint egy hagyományos merevlemez.

Szoftver az Apple-től
Mint minden Machez, a MacBook Airhez is az Apple saját szoftvercsomagja jár. A gépre gyárilag telepített Mac OS X rendszeren készített fájlok kompatibilisek a Windows-zal. Az email, az internet és az otthoni hálózat is ugyanúgy működik, ám a Lion stabilabb és biztonságosabb, mint a Microsoft termékei, a használata pedig gyerekjáték. Az ugyancsak előtelepített iLife multimédiás programcsomaggal könnyedén rendszerezheti fotóit és lemezeit, megvághatja videofelvételeit, saját weboldalt készíthet, és még zenét is komponálhat.


Akár 12 órás akkumulátor

A MacBook Air beépített akkumulátorral rendelkezik, így több hely jut az akkucellák számára. Az eredmény: bekapcsolt wifi mellett a 11"-es modellnél akár 9 órányi akkumulátoros használatra van lehetőség, míg a 13"-as kivitel 12 órát teljesít. Ha a gép fedelét lecsukjuk, akár 30 napig is félretehetjük, mert a Flash tároló megőrzi a gép pillanatnyi állapotát, anélkül hogy az akku közben lemerülne.


Szabad csatlakozás
Az új MacBook Air gépek két oldalán összesen két darab nagy sebességű, 2.0 és 3.0 szabványt egyaránt teljesítő USB port és egy fülhallgató-csatlakozó kapott helyet. A gép bal oldalán beépített mikrofont, a kijelző felső peremében pedig FaceTime webkamerát találunk. A beépített Wi-Fi révén könnyen csatlakozhatunk az internethez, a Thunderbolt porttal külső monitorhoz, TV-hez vagy projektorhoz köthetjük a gépet, valamint nagy sebességű külső perifériákat csatlakoztathatunk, a 13"-as modell pedig még egy SD kártyaolvasót is kínál a fényképek kényelmes lementéséhez.

Oldás és kötés
A MacBook Air tápegységének kábele nem mechanikus, hanem mágneses módon csatlakozik a géphez. Ha valaki netán megbotlana a vezetékben, a MacBook Air nem zuhan le a helyéről. A csatlakozó egyszerűen kiold, és sem a kábelben, sem a gépben nem keletkezik kár.

  • Szervizünk gyors, pontos és követhető
  • Ingyenes hírlevél a friss akciókról
  • Törzsvásárlói kártya
  • Kövess minket a közösségi oldalakon!
  • Ingyenes házhpz szállítás 20 000 Ft felett
Facebook Twitter Forsquare